zaterdag 26 juni 2010

Googlereaderliefde, weeral.

Ik hou van mijn google reader, dat is al lang geen geheim meer. Keer op keer inspireren en verbazen de blogs/websites die ik volg me. Ik leer nieuwe dingen kennen en raak nog meer geïnspireerd.

Momenteel ben ik bezig met mijn favoriete items uit de google reader te verzamelen op flickr. Omdat ik er een inspiratie boekje van wil laten maken en omdat ik een beter overzicht wil krijgen van wat me de laatste 2 jaar (sinds ik google reader gebruik) boeit. Jammer genoeg kan ik deze foto's omwille van copyright niet publiek zichtbaar maken op flickr. Zelfs wanneer je de oorspronkelijke bron erbij vermeldt, zoals ik steeds deed, blijft flickr streng en is de kans dat de foto's eraf gehaald worden te groot.

Geen nood echter, nu ik de foto's meer en meer per categorie verzamelde: crafts, home&deco, kids&toys, artwork, knitting&crochet, kitchen, flowers&stuff, pictures, clothes en food wordt het ook makkelijker om hier opnieuw vrolijksvandegooglereader te posten. Mijn google reader was met honderden gesterde items en tags zo een kluwen geworden dat dat een beetje moeilijk werd.

Hier volgen alvast mijn 3 absolute favorieten voor in
ons toekomstig huis:

{Als je op de foto's klikt kom je uit bij de bron.}


Zo vreselijk juist!
Een versie van deze Beatles-quote -waarschijnlijk net iets discreter, denk op een mooi stuk papier geprint en proper ingekaderd-
zal niet ontbreken in onze slaapkamer.


Familierecepten en -geheimen geschreven en geïllustreerd op de binnenkant van je keukenkastjes. I'm in. En ik weet ook al wat er zeker niet mag ontbreken, oa. de kastanjetaart van mijn bompa en de foccaccia van de bomma van M. (die op het 25@25 lijstje staat).


Deze vintage winkel-letters zijn al belachelijk geweldig, an sich.
Dat deze foto "Cinema S M" en ook mijn favoriete groen bevat maakt het al helemaal geweldiger. Onze initialen zijn immers SM -een beetje ongelukkig, dat wel- en meer dan 5 jaar geleden leerden wij elkaar kennen op het werk: juist ja, de cinema.


Tot slot ook nog een filmpje, net gevonden in de googlereader en te mooi om niet te delen:

zondag 20 juni 2010

25@25


-klik op de foto voor de grotere versie-

Omdat er hier eigenlijk nooit veel knutsels zijn verschenen, meteen een overzicht van wat ik de laatste maanden zoal maakte. Al deze juweeltjes werden gemaakt van halfedelstenen
en/of Indisch glas.



Kleine Sarah kon haar ogen ook al niet van de Blokker 199BEF kralendozen houden, dus dat ik er sinds kort weer zo vreselijk geobsedeerd door ben is niet echt een verrassing.

Onmisbaar in deze hervonden verslaving vond ik
de workshop "maak je eigen oorhaakjes en slotjes". Zonder enige twijfel heb ik hem dus ook meteen op mijn 25@25 todo-lijstje gezet.
14 juli is het al zover en dat maakt me helemaal vrolijk. Wat me nog vrolijker zou maken is een waardige nummer 25.
Vertel, wat ontbreekt er op het 25@25 todo-lijstje?

Mogelijke inspiratie vind je onder andere bij
Sarah:
29 dingen die ik zeker gedaan moet hebben voor ik echt 30 word
of
Elise:
23things@23, 24@24, 25@25.