woensdag 21 april 2010

5



Om niet in meligheid of cliché's te vervallen,
kort en bondig:

Het is nog steeds geweldig!
Merci mijn lief lief.




...voor de echte reden van de blog-afwezigheid, stay tuned...

dinsdag 13 april 2010

Project365 - 9.04.2010




Weeral niet kunnen weerstaan aan de boekskes bij de Delhaize.
De roddelboekskes en Vogue's kunnen me gestolen worden, maar het zijn de knutselboekskes en kookboekskes die me als een magneet de rayon in zuigen.

Mijn laatste crea-boek 'ontdekking' was Marie-Claire idées. €5,30 maar ik vond het dat wel waard. Er staan immers véél DIY-projectjes in, met achteraan alle instructies en sjablonen. En het is nog goed voor mijn Frans ook! {15 april komt het nieuw nummer uit, hopelijk blijf ik zo enthousiast.}

Maar dan, de kookboekskes, dat is tot nader order mijn grootste boekskes verzameling/verslaving.
Zo is er steeds de mooie BBC Good Food, (een boekske moet ook mooi zijn, ahja) die ik al in ettelijke exemplaren bezit. Toch slagen de editors er telkens in, me te doen geloven dat ook hun nieuwe exemplaar onmisbaar is. Ahja zet er 'best buys and new recipes for the modern vegetarian cook' op en dan ben ik al helemaal gewonnen, zelfs al kost het boekske in kwestie €6,5.


Om het dure boekske verder goed te praten ben zelfs nog terug naar de groenten gelopen voor de ingrediënten van de pasta met groene asperges van op de cover.

Maar dan blijkt, eens thuisgekomen, dat M. deze salade (inclusief uitleg voor debielen) ontdekte. Hiervoor zijn bijna exact dezelfde ingrediënten nodig + een avocado, en laat het nu net een avocado zijn die al een paar dagen bijna schimmelend in onze fruitmand lag.
Het werd dus sla...


En, met meer dan 1 meter recepten in allerhande boekskes, heb ik intussen weer géén idee wat we vanavond zullen eten.

Hoe kan dat toch?